Update opvang Oekraïense vluchtelingen november

Het laatste nieuws van Alphen aan den Rijn. Bekijk deze email hier in uw browser.

 

 

7 november 2023

 

 

Update opvang Oekraïense vluchtelingen

 

Hierbij ontvangt u een update over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. U heeft zich aangemeld om informatie te krijgen over de ontwikkeling van de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen bij u in de buurt. Met deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de gehele gemeente. Als er belangrijke informatie is over de locatie waar u zich voor heeft aangemeld, ontvangt u hier apart bericht over.

 

Meer informatie
Dit is de informatie die op dit moment beschikbaar is. Zodra er meer bekend is ontvangt u weer een nieuwsupdate. Heeft u vragen? Mail dan naar: nieuwkomers@alphenaandenrijn.nl.

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief
Kent u mensen die ook interesse hebben in deze nieuwsbrief? Dan kunnen zij zich aanmelden via dit formulier.

 

Alphen aan den Rijn

 

Kees Mustersstraat

 

Op 30 oktober is de verbouwing op deze locatie gestart. Op 1 november is de tweede laag bovenop de laagbouw geplaatst. De overige werkzaamheden nemen nog enkele weken in beslag. Door deze verbouwing kunnen er ruim 45 extra vluchtelingen op deze locatie opgevangen worden.

 

Daarnaast wordt ook aan de buitenruimte gewerkt. Zo krijgen de fietsenstallingen een afdak en komen er vier overkappingen boven de picknicktafels.

 

 

Noorderkeerkring 20

 

De omwonenden en bewoners zijn geïnformeerd over de nieuwe sluitingsdatum (1 maart). De huidige bewoners van deze opvanglocatie verhuizen bij oplevering van nieuwe locaties (waar mogelijk naar een locatie van hun voorkeur).

 

 

Steekterweg 29

 

De direct omwonenden van Steekterweg 29 waren namens burgemeester Spies en wethouder Schotanus uitgenodigd voor een gesprek op 1 november. Daar is door verschillende bewoners gebruik van gemaakt. Er is gesproken over de mondelinge overeenstemming tussen de

gemeente en de eigenaar

van de grond en onder welke voorwaarden de gemeente het perceel en de opstallen mag gebruiken:

 

– Het perceel wordt alleen gebruikt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen

– De maximale duur is 5 jaar

– Op deze locatie kunnen 56 bedden worden gerealiseerd

 

Omdat de gemeente ook graag andere omwonenden en belanghebbenden wil informeren over de ontwikkelingen, is een uitnodiging verstuurd voor een inloopavond.

 

 

Steekterweg 202

 

Per 1 november is de gemeente eigenaar van het perceel aan de Steekterweg 202. De voorbereidende werkzaamheden op deze locatie starten in week 46. In week 48 worden de woonunits geplaatst met kranen. Begin februari 2024 moet de locatie gereed zijn voor verhuizing.

 

Benthuizen

 

Bentwoudlaan

 

Deze locatie wordt, in afwachting van onderzoek naar een aantal andere locaties, nu niet verder onderzocht.

 

 

Zegwaartseweg

 

Deze locatie is niet haalbaar en vervalt. De verkeerssituatie, duur van de bouw en flora en fauna zijn verre van optimaal voor tijdelijke woningen op deze plek.

 

Hazerswoude-Dorp

 

2x Katjespolder Noord (naast de Gemeneweg én weiland achter het zwembad)

 

Deze locaties zijn niet haalbaar en vervallen. Het bouwen van tijdelijke woningen op deze percelen is mogelijk, maar kost veel tijd en geld.

 

Huidige locaties

 

 

Nieuwe locaties

 

De gemeente zoekt in de hele gemeente Alphen aan den Rijn naar nieuwe geschikte opvanglocaties voor Oekraïense ontheemden. Zowel locaties om tijdelijke woningen te plaatsen, als bestaande woningen die verbouwd kunnen worden. Maar deze locaties zijn schaars. Heeft of weet u een potentiële locatie? Dan horen wij dit graag! Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.