Speeddaten met burgemeester Spies

Op verzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn organiseerde het Dorpsoverleg Benthuizen woensdagavond 14 januari 2015 een speeddate voor burgemeester Spies met een doorsnee van de verenigingen en stichtingen die in Benthuizen maatschappelijk actief zijn. Deze organisaties werden gevraagd om in tien minuten aan te geven wat ze doen, waar ze trots op zijn en waar ze aandacht voor vragen.

Burgemeester Spies werd samen met wethouder Van Velzen en hun ambtenaren ontvangen in de huiskamer van Benthuizen in Dorpshuis ‘De Tas’.

In anderhalf uur kwamen de Evenementencommissie Benthuizen, de Voetbalvereniging BSC ’68, de Stichting Benthuizen Organiseert, de Ondernemersvereniging Benthuizen, de Gebruikersgroep Bentwoud, de Stichting Welzijn Ouderen Benthuizen (SWOB) en het Dorpsoverleg Benthuizen aan bod. Onderwerpen waren onder meer zorg, welzijn, veiligheid, ondernemersklimaat, natuur, openbare ruimte, sport, vrijwilligerswerk, vergunningen en subsidies.

Aan het begin van de speeddate gaf de pas aangetreden burgemeester aan Benthuizen nog niet zo goed te kennen. Daarom was Benthuizen ook de eerste kern buiten Alphen aan den Rijn waar ze op bezoek wilde. Na afloop gaf de burgemeester aan dat ze een mooie dwarsdoorsnede van Benthuizen heeft gezien: “Ik heb echt even goed contact gehad met de verenigingen en stichtingen en in tien minuten kun je veel bespreken.” Hierbij merkte de burgemeester op dat Benthuizen als kleine kern een rijk verenigingsleven heeft en dat er veel door de bewoners zelf wordt georganiseerd.

Later dit jaar zal het Dorpsoverleg Benthuizen het gehele College van Burgemeester en Wethouders ontvangen, waarbij het dorp weer zal worden verkend en ook andere verenigingen en stichtingen aan bod kunnen komen.