Sprookjeswereld Bentwoud

        

Het Bentwoud groeit en ook de nieuwe ontsluitingen krijgen steeds meer vorm. Eind 2016 zullen de meeste werkzaamheden voltooid zijn. Maar het is nu ook al leuk om er een rondje te lopen.

Op zaterdag 20 juni verandert een deel van het Bentwoud zelfs in een sprookjeswereld. Staatsbosbeheer en de Gebruikersgroep Bentwoud nodigen kinderen met volwassenen uit om te ontdekken welke sprookjes er in het bos te vinden zijn. Al struinend over de speciaal uitgezette wandelroute ontdek je de sporen uit de sprookjes.

Wie liep er met zeven mijlslaarzen? Wie zat verstopt achter een rozenhaag? Wie loopt daar in een prinsessenjurk? Weet jij om welk sprookje het gaat? Onderweg zijn er verschillende opdrachten te doen. Aan het eind van de tocht staat er limonade en vertelt de verhalenverteller een prachtig sprookje over het Bentwoud.

Deze tocht is vooral bedoeld voor kinderen begeleid door volwassenen. De tocht kost €2,50 per kind, begeleidende volwassenen zijn gratis. U kunt starten tussen 13:00 uur en 14:00 uur vanaf de Staatsbosbeheer parkeerplaats in het Bentwoud onder de Golfbaan Bentwoud. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur en is ongeveer 2,5 km lang.

Programma en aanmelden sprookjestocht
Datum: Zaterdag 20 juni 2014
Start: Starten tussen 13:00 – 14:00 uur
Startplaats: Parkeerplaats in het Bentwoud. Komende vanuit de richting Benthuizen, direct na het HSL-viaduct rechtsaf, of komende vanaf de richting Boskoop vlak voor het viaduct linksaf (richting de Golfbaan Bentwoud). Volg de borden ‘P Bentwoud’ langs de onverharde weg
Kosten: € 2,50 per kind (begeleidende volwassene gratis) inclusief limonade
Aanmelden: Aanmelden en betalen (graag gepast) kan bij de startplaats van de sprookjestocht op de dag zelf
Tip: De route loopt voor een groot deel over een onverhard struinpad en is slecht toegankelijk voor wandelwagens.