Social sofa – eindelijk – onthuld

social-sofa-benthuizen-onthuldDe Social Sofa Benthuizen is eindelijk gereed. Zaterdag 10 december onthulde wethouder Kees van Velzen samen met een aantal leerlingen die destijds de ontwerpen hebben gemaakt de kleurrijke bank bij winkelcentrum De Korf.

De Social Sofa was een afscheidscadeau vanuit de voormalige gemeente Rijnwoude waarbij elke kern een eigen bank zou krijgen. De bewoners zouden dan zelf het ontwerp en de uitvoering in handen nemen. Ook in Benthuizen ging men enthousiast van start waarbij in de beide basisscholen onder leiding van kunstenares en kunstdocente Conny van Daalhoff-Kruithof ontwerpen werden gemaakt door leerlingen. Maar in de realisatie waren de nodige hindernissen te nemen. Zo waren er onvoldoende gegadigden om te helpen met het beplakken van de bank en werd de oude brandweerkazerne – waar de bank en het materiaal lagen opgeslagen ook nog bezocht door vandalen die flinke schade hebben veroorzaakt. Even leek het initiatief van de Social Sofa als een nachtkaars uit te gaan, maar gelukkig bleken de vrijwilligers uit Koudekerk aan den Rijn de smaak te pakken te hebben na het beplakken van de eigen bank, waarna men aanbood ook de bank van Benthuizen te beplakken. Nadat de bank gereed was moest deze vervolgens worden opgeslagen totdat de reconstructie rondom het winkelcentrum gereed was.

social-sofa-benthuizen-ontwerpers-en-plakkersTerecht dat de ontwerpers en plakkers na jaren wachten in het zonnetje werden gezet. De nieuwe speelplaats bij het winkelcentrum is nu voorzien van een mooie bank, waarop hopelijk menig praatje wordt aangeknoopt, zodat de bank de naam ‘Social Sofa’ eer aan doet.