Project: “Wordt toerist in je eigen Alphen aan den Rijn”

Gastvrij kamperen.   

Door de Corona crisis is het voor veel mensen in Alphen aan den Rijn onmogelijk dit jaar op vakantie te gaan.. We hebben het dan over:

  • Volwassenen  (met kinderen) die economisch zwaar getroffen zijn door de Corona crisis en geen middelen hebben dit jaar op vakantie te gaan.
  • Overige sociale minima die geen middelen hebben om met hun kinderen op vakantie te gaan.

In Alphen aan den Rijn, en zeker in de buitengebieden zijn er veel boerderijen / woningen met schitterende buitenverblijven, die lang niet altijd intensief gebruikt worden, hebben we zwembaden die niet open kunnen, recreatie bedrijven, en zelfs een aantal campings.

Wat zou het mooi zijn wanneer we deze 2 werelden bij elkaar kunnen brengen zodat:

Gezinnen (Corona slachtoffers en Sociale minima) een aantal dagen kunnen bivakkeren met een tent op een boerderij of in een grote tuin / zwembad terrein / camping), zodat de kinderen toch het gevoel hebben dit jaar nog op vakantie te gaan.

Deze zomer gaan we “proefdraaien”(experiment), de maand augustus is het project operationeel. Bij gebleken succes gaan we dit in 2021 structureel aanbieden.

Wij zijn dus op zoek naar (ruime) locaties waar in de maand augustus gezinnen met kleine kinderen een aantal dagen kunnen/mogen kamperen. Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat uw gasten gebruik kunnen maken van een toilet en een was faciliteit (een wasbak b.v.). Natuurlijk zou een douche helemaal te gek zijn. U kunt 1 gezin ontvangen maar natuurlijk ook meerderen. U hoeft dit niet voor niets te doen. Voor iedere tent ontvangt u per overnachting € 25,–

Wilt u een aanbod doen aan deze mensen of wilt u meer informatie over dit project, neem dan contact op met Actief-Rijnwoude info@actief-rijnwoude.nl   06-2332 8302