Opkomst Benthuizen 48,8 procent

Woensdag 13 november 2013 waren de verkiezingen voor de gemeenteraad van de per 1 januari 2014 gefuseerde gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude.

In Benthuizen kon gestemd worden in de Arnoldus van Os-school en het dorpshuis De Tas. De opkomst was respectievelijk 47,7 en 49,9 procent. Met een plaatselijk gemiddelde van 48,8 procent deed Benthuizen het beter dan het gemiddelde van 40,9 procent in de drie deelnemende gemeenten. Toch is het jammer dat ook in Benthuizen minder dan de helft van de stemgerechtigden de gang naar de stembus maakte.

Zestien personen uit Benthuizen hebben zich verkiesbaar gesteld voor de nieuwe gemeenteraad. Hiervan is het één kandidaat gelukt ook werkelijk gekozen te worden. Dankzij voorkeurstemmen is Kees van Velzen van het CDA, nu wethouder in Alphen aan den Rijn, per 1 januari 2014 lid van de gemeenteraad. Wellicht zal hij weer wethouder worden nu het CDA de grootste partij is geworden. Op de voorstelpagina van deze website gaf Van Velzen namelijk aan graag weer wethouder te willen worden als het CDA deel gaat nemen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Het Dorpsoverleg Benthuizen wil de nieuwe gemeenteraad graag uitnodigen om in 2014 kennis te maken met het dorp. Meer informatie hierover volgt later.