Feestelijke openingen in Benthuizen

In ruim een week tijd had Benthuizen twee feestelijke openingen te vieren!

Op maandag 28 september overhandigde woningbouwvereniging Habeko Wonen de eerste sleutel van het appartementencomplex ‘t Doel van Benthuizen. Waar eerst de voetbalvelden BSC lagen, zijn nu tientallen koop- en huurwoningen verrezen. In de 12 appartementen van ‘t Doel van Benthuizen komen huurders van binnen en buiten Benthuizen, waarvan een aantal een zeer fraai uitzicht hebben op de Driehoek van het Bentwoud.

Ruim een week later was het weer feest. Op woensdag 7 oktober opende onze burgemeester Spies onder zeer grote belangstelling van de inwoners van Benthuizen het flink verbouwde winkelcentrum aan het Prins Willem Alexanderplein. In het verbouwde gedeelte zijn nu Ani Bloemen en Planten, Speelgoed- en IJzerwarenzaak Hijdra en supermarkt Plus Verheul gevestigd. Alle ondernemers hebben de bruikbare oppervlakte van hun winkels flink vergroot en kunnen daardoor ook een groter assortiment aanbieden.

De leerlingen van de beide basisscholen speelden – voorzien van de door Plus geschonken veiligheidshesjes – een belangrijke rol bij de opening. Allereerst zongen ze gezamenlijk een lied voor de ondernemers. Verder was er een muur van doosjes voor de ingang van de supermarkt gestapeld. Pas toen die doosje – met inhoud – door de kinderen waren meegenomen was de supermarkt geopend en kon het publiek naar binnen.

Burgemeester Spies prees in haar warme toespraak de ondernemers voor hun moed om te investeren in hun bedrijf en hiermee te investeren in de leefbaarheid van het dorp. Ze riep de schoolkinderen van Benthuizen op om hun ouders en grootouders vooral ook boodschappen in Benthuizen te laten doen.