Nationaal Hitteplan Actief vanaf 18 juli

Het KNMI verwacht een periode met aanhoudende hitte. Hitte kan een bedreiging zijn voor de gezondheid van bepaalde groepen mensen. Zoals ouderen, mensen met een chronische aandoening en mensen die sociaal geïsoleerd zijn. Het Nationale Hitteplan is daarom actief.

Via radio en tv wordt u op de hoogte gehouden van het verwachte verloop van de temperatuur. De website van het KNMI geeft uitgebreide informatie over het weer en de bijbehorende weerswaarschuwingen in de regio. U ontvangt geen bericht van ons als de temperaturen weer omlaag gaan en het hitteplan niet meer actief is.

 

Infographics over hitte

Op onze website staan infographics over hitte voor ouderen, kinderen, op het gebied van sporten en algemeen. U mag ze gebruiken en verspreiden, graag zelfs! U kunt deze bladen vinden in het menu gezonde leefomgeving op onze website: https://www.ggdhm.nl/hitte.

Hitte en gezondheid

Op de website GGD Leefomgeving op de pagina Hitte-wat kun je zelf doen vindt u antwoorden op veel gestelde vragen. Bij klachten of vragen over gezondheid kunt u beter direct contact opnemen met de huisarts. Overleg ook met de huisarts of apotheker bij gebruik van medicijnen.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben of wilt u zich weer afmelden voor deze hittemailing, stuur dan een mailtje naar mmk@ggdhm.nl.

Met vriendelijke groet,

Team Medische Milieukunde
RVE Gezondheidsbescherming, Toezicht en GHOR.
Hecht | GGD Hollands Midden