Oud en nieuw valt dit jaar ook op 17 maart

Na twee jaar voorbereiden door ondernemers en gemeente starten deze maand dan echt de verbouwings-werkzaamheden van het winkelcentrum in Benthuizen. Het bouwplan is tot stand gekomen naar aanleiding van het project ‘Vitale kernen’ van de gemeente Rijnwoude waarin samen met bewoners en ondernemers een visie is ontwikkeld voor het behoud van de vitaliteit in onder meer Benthuizen. Vanuit deze visie hebben de ondernemers van het Prins Willem Alexanderplein een concreet uitvoerbaar plan ontwikkeld, waarbij de uitbreiding van de PLUS Verheul supermarkt een belangrijk uitgangspunt was.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Op 7 en 9 maart is de winkel van de firma Hijdra verhuisd naar de tijdelijke locatie aan de Albert Schweitzerlaan (het voormalige Service Equipe gebouw). De straatverlichting op- en rondom het plein is verwijderd of verplaatst. In de week van 16 maart zullen de bouwhekken geplaatst worden.

Dinsdag 17 maart, tussen 18:00 en 20:00 uur, zal deze start worden gevierd met een ‘Oud en Nieuw’ feest. Wethouder Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn zal deze avond om 18:30 uur de formele handeling verrichten waarmee de werkzaamheden aanvangen. Deze avond kunnen de inwoners van Benthuizen kennis maken met de plannen, er zijn oliebollen, een fanfare en nog meer.

De ondernemers van het Prins Willem Alexanderplein willen namelijk niet alleen deze nieuwe fase vieren, maar ook stil staan bij de ziekte NF1. Dit is een onbehandelbare vorm van kanker. Mandy Bregman van 13 jaar heeft deze ziekte. Team X-Ray wil voor deze ziekte minimaal 10.000 euro ophalen en gaat daarvoor in ruil de Pica Veleta op fietsen. Dit is de hoogste verkeersweg van Europa.